• about19

Ajar sampeyan sinau babagan sumber daya POE!

Kanca-kanca akeh sing takon kaping pirang-pirang apa dayane stabil?Apa kabel paling apik kanggo sumber daya poe?Apa nggunakake switch poe kanggo daya kamera isih ora tampilan?lan liya-liyane, nyatane, iki ana hubungane karo mundhut daya saka sumber daya POE, sing gampang digatekake ing proyek kasebut.
1. Apa POE power supply
PoE nuduhake transmisi data kanggo sawetara terminal basis IP (kayata telpon IP, LAN nirkabel akses titik AP, kamera jaringan, etc.) tanpa nggawe owah-owahan ing infrastruktur kabel Ethernet Cat.5 ana.Ing wektu sing padha, uga bisa nyedhiyakake teknologi sumber daya DC kanggo piranti kasebut.
teknologi PoE bisa mesthekake operasi normal saka jaringan ana nalika njamin keamanan kabel wis kabentuk, lan nyilikake biaya.
Sistem PoE lengkap kalebu rong bagean: peralatan sumber daya lan peralatan panrima daya.

Power Supply Equipment (PSE): switch Ethernet, router, hub utawa piranti ngoper jaringan liyane sing ndhukung fungsi POE.
Piranti sing didhukung (PD): Ing sistem ngawasi, utamane kamera jaringan (IPC).
2. POE standar sumber daya
Standar internasional paling anyar IEEE802.3bt nduweni rong syarat:
Jenis pisanan: Salah sijine yaiku daya output PSE dibutuhake nganti 60W, daya sing tekan piranti panampa daya 51W (bisa dideleng saka tabel ing ndhuwur yen iki minangka data sing paling murah), lan mundhut daya punika 9W.
Jinis kaloro: PSE dibutuhake kanggo entuk daya output 90W, daya tekan piranti panampa daya 71W, lan mundhut daya 19W.
Saking kritéria ing nginggil, saged dipunmangertosi bilih kanthi mundhakaken sumber daya, mundhut daya ingkang boten proporsional kaliyan sumber daya, ananging kerugianipun saya tambah ageng, mila kados pundi cara ngetung kerugian PSE ing aplikasi praktis?
3. POE mundhut daya
Dadi ayo dideleng kepiye carane ngitung daya konduktor ing fisika SMP.
Hukum Joule minangka gambaran kuantitatif babagan konversi energi listrik dadi panas kanthi arus konduksi.
Isine yaiku: panas sing diasilake dening arus sing ngliwati konduktor sebanding karo kuadrat arus, sebanding karo resistensi konduktor, lan sebanding karo wektu energi.Sing, konsumsi Staff kui ing proses pitungan.
Ekspresi matematika saka hukum Joule: Q = I²Rt (ditrapake kanggo kabeh sirkuit) ing ngendi Q yaiku daya sing ilang, P, I minangka arus, R minangka resistansi, lan t yaiku wektu.
Ing nggunakake nyata, wiwit PSE lan PD bisa ing wektu sing padha, mundhut ora ana hubungane karo wektu.Kesimpulane yaiku mundhut daya kabel jaringan ing sistem POE sebanding karo kuadrat arus lan sebanding karo ukuran resistensi.Cukup, kanggo ngurangi konsumsi daya saka kabel jaringan, kita kudu nyoba kanggo nggawe saiki kabel cilik lan resistance saka kabel jaringan luwih cilik.Antarane wong-wong mau, penting banget kanggo nyuda arus.
Banjur ayo goleki paramèter khusus standar internasional:
Ing standar IEEE802.3af, resistensi kabel jaringan yaiku 20Ω, voltase output PSE sing dibutuhake yaiku 44V, arus 0.35A, lan mundhut daya P=0.35*0.35*20=2.45W.
Kajaba iku, ing standar IEEE802.3at, resistensi kabel jaringan yaiku 12.5Ω, voltase sing dibutuhake yaiku 50V, arus 0.6A, lan mundhut daya P = 0.6 * 0.6 * 12.5 = 4.5W.
Loro-lorone standar ora duwe masalah nggunakake metode pitungan iki.Nanging, nalika standar IEEE802.3bt tekan, ora bisa diwilang kanthi cara iki.Yen voltase 50V, daya 60W kudu mbutuhake arus 1.2A.Ing wektu iki, mundhut daya P=1.2*1.2*12.5=18W, minus mundhut kanggo nggayuh PD Daya piranti mung 42W.
4. Alasan kanggo POE mundhut daya
Dadi apa sebabe?
Dibandhingake karo syarat nyata 51W, ana daya kurang 9W.Dadi apa sing nyebabake kesalahan pitungan.

Ayo kang katon ing kolom pungkasan saka grafik data iki maneh, lan kasebut kanthi teliti, mirsani sing saiki ing standar IEEE802.3bt asli isih 0.6A, lan banjur katon ing sumber daya pasangan bengkong, kita bisa ndeleng sing papat pasangan daya bengkong pasangan. sumber digunakake (IEEE802.3af, IEEE802. 3at powered by loro pasangan bengkong pasangan) Kanthi cara iki, cara iki bisa dianggep minangka sirkuit podo, saiki kabeh sirkuit 1.2A, nanging total mundhut kaping pindho. sing saka loro pasangan bengkong sumber daya,
Mulane, mundhut P = 0,6 * 0,6 * 12,5 * 2 = 9W.Dibandhingake karo 2 pasang kabel twisted-pair, cara sumber daya iki ngirit daya 9W, supaya PSE bisa nggawe piranti PD nampa daya nalika daya output mung 60W.Daya bisa tekan 51W.
Mulane, nalika kita milih peralatan PSE, kita kudu mbayar manungsa waé kanggo ngurangi saiki lan nambah voltase okehe, yen ora bakal gampang mimpin kanggo mundhut daya gedhe banget.Daya saka peralatan PSE mung bisa digunakake, nanging ora kasedhiya ing laku.

Piranti PD (kayata kamera) mbutuhake 12V 12.95W kanggo digunakake.Yen PSE 12V2A digunakake, daya output 24W.
Ing panggunaan nyata, nalika saiki 1A, mundhut P = 1 * 1 * 20 = 20W.
Nalika arus 2A, mundhut P=2*2*20=80W,
Ing wektu iki, luwih gedhe saiki, luwih gedhe mundhut, lan akeh daya wis dikonsumsi.Temenan, piranti PD ora bisa nampa daya sing dikirim dening PSE, lan kamera bakal duwe sumber daya sing ora cukup lan ora bisa digunakake kanthi normal.
Masalah iki uga umum ing laku.Ing akeh kasus, misale jek sing sumber daya cukup gedhe kanggo digunakake, nanging mundhut ora dietung.Akibaté, kamera ora bisa mlaku normal amarga sumber daya ora cukup, lan alesan ora tansah bisa ditemokake.
5. POE power supply resistance
Mesthine, sing kasebut ing ndhuwur yaiku resistensi kabel jaringan nalika jarak sumber daya 100 meter, yaiku daya sing kasedhiya ing jarak sumber daya maksimal, nanging yen jarak sumber daya sing nyata relatif cilik, kayata mung 10. meter, banjur resistance mung 2Ω, cocog Mundhut 100 meter mung 10% saka mundhut 100 meter, supaya iku uga penting banget kanggo nimbang nggunakake nyata nalika milih peralatan PSE.
Ketahanan kabel jaringan 100 meter saka macem-macem bahan super limang jinis pasangan bengkong:
1. Kawat baja sarung tembaga: 75-100Ω 2. Kawat aluminium sarung tembaga: 24-28Ω 3. Kawat perak sarung tembaga: 15Ω
4. Kabel jaringan tembaga klambi: 42Ω 5. Kabel jaringan tembaga bebas oksigen: 9.5Ω
Bisa dideleng manawa kabel sing luwih apik, resistensi sing paling cilik.Miturut rumus Q=I²Rt, yaiku, daya sing ilang sajrone proses sumber daya paling sithik, mula kabel kasebut kudu digunakake kanthi apik.Dadi aman.
Kaya sing wis kasebut ing ndhuwur, rumus mundhut daya, Q=I²Rt, supaya sumber daya poe duwe kerugian paling sithik saka mburi sumber daya PSE menyang piranti panampa daya PD, arus minimal lan resistensi minimal dibutuhake kanggo entuk. efek paling apik ing kabeh proses sumber daya.


Wektu kirim: Mar-17-2022