• about19

Cara nggunakake transceiver ing serat optik

Transceiver serat optik bisa gampang nggabungake sistem kabel basis tembaga menyang sistem kabel serat optik, kanthi keluwesan sing kuat lan kinerja biaya sing dhuwur.Biasane, bisa ngowahi sinyal listrik dadi sinyal optik (lan kosok balene) kanggo ngluwihi jarak transmisi.Dadi, carane nggunakake transceiver serat optik ing jaringan lan nyambungake kanthi bener menyang peralatan jaringan kayata switch, modul optik, lan liya-liyane?Artikel iki bakal rinci kanggo sampeyan.
Kepiye cara nggunakake transceiver serat optik?
Saiki, transceiver serat optik wis akeh digunakake ing macem-macem industri, kalebu ngawasi keamanan, jaringan perusahaan, LAN kampus, lan liya-liyane. papan diwatesi.Sanajan lingkungan aplikasi transceiver serat optik beda-beda, cara sambungan sejatine padha.Ing ngisor iki nerangake cara sambungan umum transceiver serat optik.
Gunakake piyambak
Biasane, transceiver serat optik digunakake kanthi pasangan ing jaringan, nanging kadhangkala digunakake kanthi individu kanggo nyambungake kabel tembaga menyang peralatan serat optik.Minangka ditampilake ing tokoh ngisor, transceiver serat optik karo 1 port SFP lan 1 port RJ45 digunakake kanggo nyambungake loro ngalih Ethernet.Port SFP ing transceiver serat optik digunakake kanggo nyambungake karo port SFP ing switch A. , port RJ45 digunakake kanggo nyambungake karo port electrical ing ngalih B. Cara sambungan minangka nderek:
1. Gunakake kabel UTP (kabel jaringan ndhuwur Cat5) kanggo nyambungake port RJ45 saka ngalih B kanggo kabel optik.
disambungake menyang port listrik ing transceiver serat.
2. Lebokake modul optik SFP menyang port SFP ing transceiver optik, banjur lebokake modul optik SFP liyane
Modul dipasang menyang port SFP saklar A.
3. Lebokake jumper serat optik menyang transceiver optik lan modul optik SFP ing switch A.
Sepasang transceiver serat optik biasane digunakake kanggo nyambungake rong piranti jaringan adhedhasar kabel tembaga bebarengan kanggo ngluwihi jarak transmisi.Iki uga minangka skenario umum kanggo nggunakake transceiver serat optik ing jaringan.Langkah-langkah carane nggunakake sepasang transceiver serat optik kanthi switch jaringan, modul optik, kabel patch serat lan kabel tembaga yaiku:
1. Gunakake kabel UTP (kabel jaringan ndhuwur Cat5) kanggo nyambungake port electrical ngalih A kanggo serat optik ing sisih kiwa.
disambungake menyang port RJ45 pemancar.
2. Lebokake siji modul optik SFP menyang port SFP transceiver optik kiwa, banjur lebokake liyane
Modul optik SFP dipasang ing port SFP saka transceiver optik ing sisih tengen.
3. Gunakake jumper serat kanggo nyambungake loro transceiver serat optik.
4. Gunakake kabel UTP kanggo nyambungake port RJ45 transceiver optik ing sisih tengen menyang port listrik saka switch B.
Cathetan: Umume modul optik bisa diganti panas, mula ora perlu mateni transceiver optik nalika nglebokake modul optik menyang port sing cocog.Nanging, kudu dicathet yen nalika ngilangi modul optik, jumper serat kudu dicopot dhisik;jumper serat dipasang sawise modul optik dipasang menyang transceiver optik.
Pancegahan kanggo nggunakake transceiver serat optik
Transceiver optik minangka piranti plug-and-play, lan isih ana sawetara faktor sing kudu ditimbang nalika nyambungake menyang peralatan jaringan liyane.Iku paling apik kanggo milih warata, lokasi aman kanggo masang transceiver serat optik, lan uga kudu ninggalake sawetara papan watara transceiver serat optik kanggo ventilasi.
Dawane gelombang modul optik sing dipasang ing transceiver optik kudu padha.Tegese, yen dawa gelombang modul optik ing salah siji ujung transceiver serat optik yaiku 1310nm utawa 850nm, dawane gelombang modul optik ing ujung liyane transceiver serat optik uga kudu padha.Ing wektu sing padha, kacepetan transceiver optik lan modul optik uga kudu padha: modul optik gigabit kudu digunakake bebarengan karo transceiver optik gigabit.Kajaba iku, jinis modul optik ing transceiver serat optik sing digunakake kanthi pasangan uga kudu padha.
Jumper sing dipasang ing transceiver serat optik kudu cocog karo port transceiver serat optik.Biasane, jumper serat optik SC digunakake kanggo nyambungake transceiver serat optik menyang port SC, nalika jumper serat optik LC kudu dilebokake menyang port SFP / SFP +.
Sampeyan kudu konfirmasi manawa transceiver serat optik ndhukung transmisi full-duplex utawa setengah duplex.Yen transceiver serat optik sing ndhukung full-duplex disambungake menyang switch utawa hub sing ndhukung mode setengah duplex, bakal nimbulaké mundhut paket serius.
Suhu operasi saka transceiver serat optik kudu katahan ing sawetara cocok, digunakake transceiver serat optik ora bisa.Parameter bisa beda-beda kanggo macem-macem supplier transceiver serat optik.
Kepiye carane ngatasi masalah lan ngatasi kesalahan transceiver serat optik?
Panggunaan transceiver serat optik banget prasaja.Nalika transceiver serat optik ditrapake ing jaringan, yen ora bisa digunakake kanthi normal, pemecahan masalah dibutuhake, sing bisa diilangi lan ditanggulangi saka enem aspek ing ngisor iki:
1. Lampu indikator daya mati, lan transceiver optik ora bisa komunikasi.
Solusi:
Priksa manawa kabel daya disambungake menyang konektor daya ing mburi transceiver serat optik.
Sambungake piranti liyane menyang stopkontak lan priksa manawa stopkontak listrik nduweni daya.
Coba adaptor daya liyane saka jinis sing padha karo transceiver serat optik.
Priksa manawa voltase sumber daya ana ing kisaran normal.
2. Indikator SYS ing transceiver optik ora murup.
Solusi:
Biasane, lampu SYS sing ora surem ing transceiver serat optik nuduhake yen komponen internal ing piranti rusak utawa ora bisa digunakake kanthi bener.Sampeyan bisa nyoba miwiti maneh piranti.Yen sumber daya ora bisa digunakake, hubungi supplier kanggo pitulungan.
3. Indikator SYS ing transceiver optik terus sumunar.
Solusi:
Ana kesalahan ing mesin.Sampeyan bisa nyoba miwiti maneh piranti.Yen ora bisa, mbusak lan instal maneh modul optik SFP, utawa nyoba modul optik SFP panggantos.Utawa priksa manawa modul optik SFP cocog karo transceiver optik.
4. Jaringan antarane port RJ45 ing transceiver optik lan piranti terminal alon.
Solusi:
Bisa uga ana ora cocog mode duplex antarane port transceiver serat optik lan port piranti pungkasan.Iki kedadeyan nalika port RJ45 rembugan otomatis digunakake kanggo nyambung menyang piranti sing mode duplex tetep duplex lengkap.Ing kasus iki, mung nyetel mode duplex ing port piranti pungkasan lan port transceiver serat optik supaya loro bandar nggunakake mode duplex padha.
5. Ora ana komunikasi antarane peralatan sing disambungake menyang transceiver serat optik.
Solusi:
TX lan RX ends saka jumper serat mbalikke, utawa port RJ45 ora disambungake menyang port bener ing piranti (mangga mbayar manungsa waé kanggo cara sambungan kabel terus-liwat lan kabel silang).
6. On lan mateni fenomena
Solusi:
Bisa uga atenuasi jalur optik gedhe banget.Ing wektu iki, meter daya optik bisa digunakake kanggo ngukur daya optik saka mburi panampa.Yen cedhak karo sawetara sensitivitas panampa, bisa dianggep manawa jalur optik salah ing kisaran 1-2dB.
Bisa uga switch sing disambungake menyang transceiver optik rusak.Ing wektu iki, ngganti switch karo PC, yaiku, loro transceiver optik langsung disambungake menyang PC, lan loro ends pinged.
Bisa uga kegagalan transceiver serat optik.Ing wektu iki, sampeyan bisa nyambung loro ends saka transceiver serat optik kanggo PC (ora liwat switch).Sawise loro ends ora masalah karo PING, transfer file gedhe (100M) utawa luwih saka siji mburi menyang liyane, lan mirsani.Yen kacepetan banget alon (file ing ngisor 200M ditularaké kanggo luwih saka 15 menit), bisa Sejatine biji transceiver serat optik risak.
ngringkes
Transceiver optik bisa disebarake kanthi fleksibel ing lingkungan jaringan sing beda-beda, nanging cara sambungane padha.Cara sambungan ing ndhuwur, pancegahan lan solusi kanggo kesalahan umum mung minangka referensi kanggo nggunakake transceiver serat optik ing jaringan sampeyan.Yen ana fault unsolvable, hubungi supplier kanggo technical support profesional.


Wektu kirim: Mar-17-2022