• about19

Kepiye cara milih saklar kanthi bener ing proyek pemantauan?

Bubar, kanca takon, carane akeh kamera ndjogo jaringan bisa ngalih drive?Carane akeh ngalih gigabit bisa disambungake menyang 2 yuta kamera jaringan?24 kepala jaringan, bisa nggunakake 24-port 100M ngalih?masalah kuwi.Dina iki, ayo goleki hubungane antarane jumlah port switch lan jumlah kamera!

1. Pilih miturut stream kode lan jumlahe kamera
1. stream kode kamera
Sadurunge milih saklar, pikirake dhisik sepira bandwidth saben gambar.
2. Jumlah kamera
3. Kanggo tokoh metu kapasitas bandwidth saka ngalih.Saklar sing umum digunakake yaiku saklar 100M lan saklar Gigabit.Bandwidth sing nyata umume mung 60 ~ 70% saka nilai teoritis, saengga bandwidth sing kasedhiya ing port kasebut kira-kira 60Mbps utawa 600Mbps.
Tuladha:
Deleng stream siji miturut merek kamera IP sing sampeyan gunakake, banjur ngira jumlah kamera sing bisa disambungake menyang switch.Tuladhane :
①1.3 yuta: Aliran kamera 960p siji biasane 4M, kanthi switch 100M, sampeyan bisa nyambungake 15 unit (15×4=60M);karo ngalih gigabit, sampeyan bisa nyambung 150 (150 × 4 = 600M).
②2 yuta: kamera 1080P kanthi stream siji biasane 8M, kanthi switch 100M, sampeyan bisa nyambungake 7 unit (7 × 8 = 56M);karo ngalih gigabit, sampeyan bisa nyambung 75 Unit (75×8 = 600M) Iki mainstream Njupuk kamera H.264 minangka conto kanggo nerangake kanggo sampeyan, H.265 bisa setengah.
Ing babagan topologi jaringan, jaringan area lokal biasane struktur rong nganti telung lapisan.Pungkasan sing nyambung menyang kamera lapisan akses, lan 100M ngalih umume cukup, kajaba sampeyan nyambungake akeh kamera kanggo siji ngalih.
Lapisan agregasi lan lapisan inti kudu diwilang miturut jumlah gambar sing digabungake saklar.Cara pitungan kaya ing ngisor iki: yen disambungake menyang kamera jaringan 960P, umume ing 15 saluran gambar, gunakake switch 100M;yen luwih saka 15 saluran, nggunakake ngalih gigabit;yen disambungake menyang kamera jaringan 1080P, umume ing 8 saluran gambar, nggunakake ngalih 100M, luwih saka 8 saluran nggunakake ngalih Gigabit.
Kapindho, syarat pilihan saka switch
Jaringan pemantauan nduweni arsitektur telung lapisan: lapisan inti, lapisan agregasi, lan lapisan akses.
1. Pilihan saka ngalih lapisan akses
Kondisi 1: Aliran kode kamera: 4Mbps, 20 kamera yaiku 20*4=80Mbps.
Tegese, port unggahan saklar lapisan akses kudu nyukupi syarat tingkat transmisi 80Mbps / s.Ngelingi tingkat transmisi nyata ngalih (biasane 50% saka nilai nominal, 100M kira 50M), supaya lapisan akses Ngalih kudu milih ngalih karo 1000M upload port.
Kahanan 2: Bandwidth backplane saklar, yen sampeyan milih switch 24-port karo rong port 1000M, total 26 port, banjur syarat bandwidth backplane saklar ing lapisan akses yaiku: (24 * 100M * 2+ 1000*2*2)/1000=8.8Gbps backplane bandwidth.
Kahanan 3: Packet forwarding rate: The packet forwarding rate of 1000M port is 1.488Mpps/s, then the switching rate of switch in access layer is: (24*100M/1000M+2)*1.488=6.55Mpps.
Miturut kahanan ing ndhuwur, nalika 20 kamera 720P disambungake menyang ngalih, ngalih kudu paling siji port upload 1000M lan luwih saka 20 100M bandar akses kanggo syarat.

2. Pamilihan saklar lapisan agregasi
Yen total 5 ngalih disambungake, saben ngalih duwe 20 kamera, lan kode stream 4M, banjur lalu lintas lapisan agregasi: 4Mbps * 20 * 5 = 400Mbps, banjur port upload saka lapisan agregasi kudu ndhuwur. 1000M.
Yen 5 IPCs disambungake menyang ngalih, biasane 8-port switch dibutuhake, banjur iki
Apa ngalih 8-port nyukupi syarat?Bisa dideleng saka telung aspek:
Bandwidth backplane: jumlah port*kecepatan port*2=bandwidth backplane, yaiku 8*100*2=1.6Gbps.
Nilai tukar paket: jumlah port*kecepatan port/1000*1.488Mpps=nilai tukar paket, yaiku, 8*100/1000*1.488=1.20Mpps.
Tarif ijol-ijolan paket saka sawetara switch kadhangkala diwilang ora bisa nyukupi syarat iki, mula iku switch non-kabel-kacepetan, sing gampang nyebabake wektu tundha nalika nangani jumlah gedhe.
Bandwidth port Cascade: stream IPC * jumlah = bandwidth minimal saka port upload, IE 4. * 5 = 20Mbps.Biasane, nalika bandwidth IPC ngluwihi 45Mbps, disaranake nggunakake port cascade 1000M.
3. Carane milih ngalih
Contone, ana jaringan kampus kanthi luwih saka 500 kamera definisi tinggi lan kode stream 3 nganti 4 megabyte.Struktur jaringan dipérang dadi lapisan akses-agregasi lapisan-lapisan inti.Disimpen ing lapisan agregasi, saben lapisan agregasi cocog karo 170 kamera.
Masalah sing diadhepi: carane milih produk, bedane antarane 100M lan 1000M, apa sebabe sing mengaruhi transmisi gambar ing jaringan, lan faktor apa sing ana gandhengane karo switch…
1. Backplane bandwidth
2 kaping jumlah saka kapasitas kabeh bandar x jumlah bandar kudu kurang saka bandwidth backplane nominal, mbisakake full-duplex non-blocking kabel-kacepetan ngoper, mbuktekaken sing ngalih nduweni kondisi kanggo ngoptimalake kinerja ngoper data.
Contone: ngalih sing bisa nyedhiyani nganti 48 bandar Gigabit, kapasitas konfigurasi lengkap kudu tekan 48 × 1G × 2 = 96Gbps, kanggo mesthekake yen kabeh bandar ing duplex lengkap, bisa nyedhiyani non-blocking kabel-kacepetan packet switching. .
2. Packet forwarding rate
Full konfigurasi packet forwarding rate (Mbps) = jumlah port GE sing wis dikonfigurasi kanthi lengkap × 1,488Mpps + jumlah port 100M sing dikonfigurasi kanthi lengkap × 0,1488Mpps, lan throughput teoritis siji port gigabit nalika dawa paket 64 bait yaiku 1,488Mpps.
Contone, yen ngalih bisa nyedhiyani nganti 24 bandar gigabit lan tarif diterusake paket diklaim kurang saka 35,71 Mpps (24 x 1,488Mpps = 35,71), banjur iku cukup kanggo nganggep sing ngalih dirancang karo kain pamblokiran.
Umumé, saklar kanthi bandwidth backplane sing cukup lan tingkat kiriman paket minangka saklar sing cocog.
A ngalih karo backplane relatif gedhe lan throughput relatif cilik, saliyane kanggo nahan kemampuan kanggo upgrade lan nggedhekake, duwe masalah karo efficiency software / desain sirkuit chip darmabakti;switch karo backplane relatif cilik lan throughput relatif gedhe nduweni kinerja sakabèhé relatif dhuwur.
Aliran kode kamera mengaruhi kejelasan, sing biasane dadi setelan stream kode transmisi video (kalebu kemampuan enkoding lan dekoding peralatan ngirim lan nampa enkoding, lsp.), yaiku kinerja kamera ngarep lan nduweni boten apa karo jaringan.
Biasane kedhaftar mikir sing kajelasan ora dhuwur, lan idea sing disebabake dening jaringan bener misunderstanding.
Miturut kasus ing ndhuwur, ngitung:
Stream: 4Mbps
Akses: 24*4=96Mbps<1000Mbps<4435.2Mbps
Agregasi: 170*4=680Mbps<1000Mbps<4435.2Mbps
3. Ngalih akses
Pertimbangan utama yaiku bandwidth link antarane akses lan agregasi, yaiku, kapasitas uplink switch kudu luwih gedhe tinimbang jumlah kamera sing bisa ditampung ing wektu sing padha * tingkat kode.Kanthi cara iki, ora ana masalah karo rekaman video wektu nyata, nanging yen pangguna nonton video kasebut kanthi nyata, bandwidth iki kudu dianggep.Bandwidth sing dikuwasani saben pangguna kanggo ndeleng video yaiku 4M.Nalika ana wong sing nonton, bandwidth saka jumlah kamera * bit rate * (1+N) dibutuhake, yaiku, 24*4*(1+1)=128M.
4. Ngalih panggabungan
Lapisan panggabungan perlu kanggo proses stream 3-4M (170 * 4M = 680M) saka 170 kamera ing wektu sing padha, kang tegese ngalih lapisan panggabungan kudu ndhukung Terusake simultaneous luwih saka 680M kapasitas ngoper.Umumé, panyimpenan disambungake menyang agregasi, supaya rekaman video diterusake kanthi kacepetan kabel.Nanging, ngelingi bandwidth kanggo ndeleng lan ngawasi wektu nyata, saben sambungan manggoni 4M, lan link 1000M bisa ndhukung 250 kamera kanggo debugged lan disebut.Saben switch akses disambungake menyang 24 kamera, 250/24, tegese jaringan bisa nahan tekanan 10 pangguna sing ndeleng saben kamera ing wektu sing padha.

5. Ngalih inti
Ngalih inti kudu nimbang kapasitas ngoper lan bandwidth link menyang agregasi.Amarga panyimpenan diselehake ing lapisan agregasi, saklar inti ora duwe tekanan rekaman video, yaiku, mung kudu nimbang jumlah wong sing nonton pirang-pirang saluran video ing wektu sing padha.
Kanthi nganggep yen ing kasus iki, ana 10 wong sing ngawasi ing wektu sing padha, saben wong nonton 16 saluran video, yaiku, kapasitas ijol-ijolan kudu luwih gedhe tinimbang
10*16*4=640M.
6. Ngalih fokus pilihan
Nalika milih ngalih kanggo ndjogo video ing jaringan area lokal, pilihan saka lapisan akses lan ngalih lapisan agregasi biasane mung kudu nimbang faktor kapasitas ngoper, amarga pangguna biasane nyambung lan njupuk video liwat switch inti.Kajaba iku, amarga tekanan utama ana ing saklar ing lapisan agregasi, ora mung tanggung jawab kanggo ngawasi lalu lintas sing disimpen, nanging uga tekanan kanggo ndeleng lan nelpon ngawasi kanthi nyata, mula penting banget kanggo milih panggabungan sing cocog. ngalih.


Wektu kirim: Mar-17-2022