• about19

Kepiye carane entuk transmisi jarak jauh puluhan kilometer?Kanthi rong kothak cilik?Cepet kumpulake poin kawruh!

Nalika nerangake transmisi long-distance, considering biaya, driver lawas pisanan bakal mikir bab loro: transceiver serat optik lan kreteg.Kanthi serat optik, gunakake transceiver.Yen ora ana serat optik, iku gumantung apa lingkungan nyata bisa nyambung menyang jembatan.
Luwih saka sepuluh kilometer lan puluhan kilometer, nanging uga kanggo njamin transmisi stabil lan dipercaya, serat optik iku penting.
Dina iki, ayo ngomong babagan solusi utama ing komunikasi serat optik - transceiver serat optik.
Transceiver minangka piranti kanggo konversi sinyal, biasane diarani transceiver serat optik.Munculé transceiver serat optik ngowahi sinyal listrik pasangan bengkong lan sinyal optik siji-sijine, njamin transmisi paket data sing lancar ing antarane rong jaringan, lan ing wektu sing padha ngluwihi wates jarak transmisi jaringan saka 100 meter kabel tembaga nganti 100 meter. kilometer (serat mode tunggal).
Kanthi perkembangan teknologi sing terus-terusan, wis dadi tren saiki teknologi serial VO kecepatan tinggi ngganti teknologi I / O paralel tradisional.Kacepetan antarmuka bus paralel paling cepet yaiku 133 MB / s saka ATA7.Tingkat transfer sing diwenehake dening spesifikasi SATA1.0 sing dirilis ing 2003 wis tekan 150 MB / s, lan kacepetan teori SATA3.0 wis tekan 600 MB / s.Nalika piranti dianggo ing kacepetan dhuwur, bis podo rentan kanggo gangguan lan crosstalk, kang ndadekake wiring cukup rumit.Panggunaan transceiver serial bisa nyederhanakake desain tata letak lan nyuda jumlah konektor.Antarmuka serial uga nganggo daya kurang saka bandar podo karo bandwidth bis padha.Lan mode kerja piranti diganti saka transmisi paralel kanggo transmisi serial, lan kacepetan serial bisa tikel kaping pindho minangka frekuensi mundhak.
FPGA basis tingkat kacepetan Gb ditempelake lan kaluwihan arsitektur-daya kurang, iku mbisakake desainer nggunakake alat EDA efisien kanggo cepet ngatasi masalah protokol lan owah-owahan kacepetan.Kanthi aplikasi FPGA sing akeh, transceiver digabungake ing FPGA, sing wis dadi cara sing efektif kanggo ngatasi masalah kacepetan transmisi peralatan.
Transceiver kanthi kacepetan dhuwur ndadekake bisa ngirim data sing akeh banget.Teknologi komunikasi serial iki nggunakake kapasitas saluran media transmisi lan nyuda jumlah saluran transmisi lan pin piranti sing dibutuhake dibandhingake karo bus data paralel, saengga bisa nyuda komunikasi.biaya.Transceiver kanthi kinerja sing apik kudu duwe kaluwihan konsumsi daya sing sithik, ukuran cilik, konfigurasi sing gampang, lan efisiensi sing dhuwur, saengga bisa gampang diintegrasi menyang sistem bis.Ing protokol transmisi data serial-kacepetan dhuwur, kinerja transceiver nduweni peran nemtokake ing tingkat transmisi antarmuka bis, lan uga mengaruhi kinerja sistem antarmuka bis kanggo ombone tartamtu.Panaliten iki nganalisa realisasi modul transceiver kanthi kacepetan dhuwur ing platform FPGA, lan uga menehi referensi migunani kanggo mujudake macem-macem protokol serial kanthi kacepetan dhuwur.
Kothak cilik iki nduweni tingkat eksposur sing dhuwur banget ing skema transmisi jarak jauh, lan asring bisa dideleng ing pemantauan, nirkabel, akses serat optik lan skenario liyane.
carane nggunakake
Transceiver serat optik umume digunakake ing pasangan, lan disebarake ing mburi akses (sing bisa disambungake menyang terminal kayata kamera, AP, lan PC liwat switch) lan mburi panrima remot (kayata kamar komputer / kamar kontrol tengah, etc. ., mesthi, iku uga bisa digunakake kanggo akses. terminal), saéngga mbangun low-latency, kacepetan dhuwur lan jembatan komunikasi stabil kanggo loro ends.
Ing asas, anggere specifications technical kayata tingkat, dawa gelombang, jinis serat (kayata produk single-mode siji-serat padha, utawa siji-mode dual-serat padha) padha konsisten, merek beda sing dicocogaké, lan malah. siji mburi transceiver serat lan siji mburi modul optik bisa ngrambah.komunikasi.Nanging kita ora nyaranake.
Serat Tunggal lan Ganda
Transceiver serat tunggal nganggo teknologi WDM (wavelength division multiplexing), siji mburi ngirimake dawa gelombang 1550nm, nampa dawa gelombang 1310nm, lan ujung liyane ngirimake 1310nm lan nampa 1550nm, supaya bisa nyadari data nampa lan ngirim ing siji serat optik.
Mulane, mung ana siji port optik ing jinis transceiver iki, lan loro ends persis padha.Kanggo mbedakake, produk kasebut umume diidentifikasi kanthi ujung A lan B.
Transceiver serat tunggal (gambar minangka pasangan, nol siji)
Port optik saka transceiver dual-serat yaiku "siji pasangan" - port transmisi sing ditandhani karo TX + port panampa sing ditandhani karo RX, siji mburi minangka pasangan, lan saben ngirim lan nampa nindakake tugas masing-masing.Dawane gelombang TX lan RX padha, loro-lorone 1310nm.
Transceiver serat ganda (digambarake minangka pasangan, nol siji)
Saiki, produk utama serat tunggal ing pasar.Ing cilik saka Kapabilitas transmisi iso dibandhingke, siji-serat transceiver sing "nyimpen biaya siji serat" temenan luwih populer.

Singlemode lan Multimode
Bentenipun antarane transceiver serat optik mode siji lan transceiver serat optik multi-mode prasaja, yaiku, prabédan antarane serat optik single-mode lan serat optik multi-mode.
Ing diameteripun inti serat single-mode cilik (mung siji mode cahya diijini kanggo propagate), sawur cilik, lan iku luwih anti-gangguan.Jarak transmisi luwih dhuwur tinimbang serat multi-mode, sing bisa tekan luwih saka 20 kilometer utawa malah atusan kilometer.Biasane ditrapake ing jarak 2 kilometer.
Sing sabenere amarga diameteripun inti serat single-mode cilik, balok angel kanggo kontrol, lan laser biaya sing luwih dhuwur dibutuhake minangka sumber cahya (multi-mode serat umume nggunakake sumber cahya LED), supaya rega punika luwih dhuwur tinimbang serat multi-mode, sing luwih larang.
Saiki, ana akeh produk transceiver mode siji ing pasar.Aplikasi pusat data multi-mode luwih akeh, peralatan inti kanggo peralatan inti, komunikasi bandwidth gedhe jarak cendhak.
telung paramèter tombol
1. Kacepetan.Ana produk Fast lan Gigabit kasedhiya.
2. Jarak transmisi.Ana produk sawetara kilometer lan puluhan kilometer.Saliyane jarak antarane rong ujung (jarak kabel optik), aja lali ndeleng jarak saka port listrik menyang switch.Sing luwih cendhek luwih apik.
3. Jinis mode serat.Single-mode utawa multi-mode, siji-serat utawa multi-serat.


Wektu kirim: Mar-17-2022